Kamis, 26 November 2015

Manfaat Air Kefir - Apakah Manfaat Remedy daripada Kefir Minuman buatan sendiri?

Manfaat Air Kefir - Apakah Manfaat Remedy daripada Kefir Minuman buatan sendiri?

Kefir air dibuat dengan memperkenalkan bijirin kefir dan bakteria kepada larutan gula air dan membiarkan ia menapai selama beberapa hari. Kefir air terbaik yang dibuat menggunakan butiran air yang pra-berbudaya dan dibungkus untuk dieksport. Bijirin air kelihatan seperti beberapa massa lut granul yang menyerupai kembang kol dalam bentuk. Ini granul digunakan sebagai sebatian benih untuk memulakan proses penapaian.

Yang ditapai buatan sendiri minuman kefir air terakhir adalah campuran gula, protein, minuman berkarbonat, asid folik dan sedikit alkohol. Penyelesaian Macrobiotik adalah apa yang dikenali sebagai minuman kefir air dan telah digunakan sebagai minuman semula jadi yang sihat untuk peringkat umur. Minuman asli boleh dibuat ke dalam pelbagai perisa bergantung kepada apa penyelesaian pangkalan itu dan ada oleh itu pelbagai bentuk kefir termasuk air, susu, pic, jus anggur, kelapa, gula, beras, badam, epal dan banyak lagi.

Borang yang terbaik kefir dipanggil Kaukasia dan Jerman yang dibuat dan dieksport di seluruh dunia dalam bentuk biji. Ini bijirin kefir air digunakan oleh pembeli daripada butiran air untuk membuat minuman kefir air dalam kualiti yang besar yang kemudiannya boleh disimpan dan digunakan dari masa ke masa.

Terdapat beberapa pakar beberapa di beberapa tempat yang telah membuat kefir air dan lain-lain jenis bijirin kefir dan penghantaran mereka di seluruh dunia untuk orang ramai untuk membuat kefir mereka sendiri di rumah. Kebanyakan mereka akan menjual bijirin kefir pada harga yang sangat baik sama ada dengan penghantaran percuma atau kadar yang lebih rendah. Keseluruhan proses hanya akan membawa anda 2-3 hari atau 1 minggu bergantung kepada sejauh mana anda memesan bijirin kefir dari.

Apakah Manfaat Kesihatan Kefir Grains

Minuman Kefir telah dikenali untuk membantu dalam mengubati sakit belakang, sakit leher dan diverticulitis. Ia juga dipercayai untuk membantu dalam detoksifikasi usus dan pembuangan parasit usus. Minuman sihat ini juga dikenali untuk mengurangkan tahap tekanan darah dan mengurangkan risiko serangan jantung, dengan lebih 30% orang pertengahan umur.

Minuman yang telah digunakan oleh ahli sukan untuk nada tubuh mereka menggunakan asid folik yang terkandung di dalam campuran untuk meningkatkan peredaran dan tekanan darah. Diet kefir juga digunakan oleh tenaga pengajar Yoga dan ia juga dikenali sebagai Yoga diet Masters, Yesus diet, vegan diet dan marathoners diet. Memang benar bahawa ramai orang yang serius dalam kesihatan mereka telah menggunakan atau masih terus menggunakan minuman kefir sebagai mereka pilihan nombor satu dalam minuman dan minuman yang sihat.

Ketahui lebih lanjut di mana faedah-faedah kesihatan penuh dengan minuman kefir air dan juga mendapat video e-kursus percuma tentang bagaimana untuk membuat minuman kefir anda sendiri di rumah dan mendapatkan sampel dengan mengikuti pautan di bawah.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar